Vloeren Magazine
Image default
Laminaat

Laminaat kopen? Hier moet je op letten

Laminaatvloeren zijn tegenwoordig ontzettend populair. Deze prachtige vloeren zijn namelijk van een uitstekende kwaliteit en geven bovendien een natuurlijke sfeer aan je woning. Tijdens het uitkiezen van de gepaste laminaatvloer zijn er echter wel een paar zaken waar je zeker rekening mee moet houden. We zetten deze elementen graag even voor je op een rijtje, zodat je zeker een juiste keuze maakt.

De kleur en het dessin bepalen voor een groot deel de uitstraling

Eerst en vooral moet je natuurlijk naar de kleur en het ontwerp van de vloer kijken. Er bestaan ongelooflijk veel verschillende patronen. Je hebt de keuze uit houtlook laminaat, betonlook laminaat en laminaatvloeren met een visgraatmotief. Zowel de houtlook als de betonlook vloeren hebben een erg realistische uitstraling en zijn nauwelijks van echte houten of betonnen vloeren te onderscheiden. Het visgraatmotief brengt dan weer een unieke sfeer met zich mee en straalt luxe en elegantie uit. Een laminaatvloer met een visgraatmotief kan in ontzettend veel woonstijlen verwerkt worden en geeft meteen karakter aan een ruimte.

Laminaat met een V-groef of egale planken

Laminaatvloeren zijn verder met of zonder V-groef beschikbaar. Vloeren zonder V-groef zijn egaal en benadrukken het motief en de kleur van de vloer. Je kan echter ook voor een model kiezen dat op een bijzondere manier is afgewerkt, waardoor er een V-vormige groef tussen de planken ontstaat. V-groef laminaat ziet er erg natuurlijk uit en staat erg stoer. Als enkel de lange zijden van de planken zijn bewerkt, spreekt men van een tweezijdige V-groef. Deze prachtige modellen worden voornamelijk uitgekozen om een ruimte groter te laten lijken. Je hebt ook de mogelijkheid om voor een vierzijdige groef te kiezen. In dit geval lijkt het alsof de hele ruimte uit afzonderlijke planken bestaat en krijgt de hele kamer een warme en gezellige uitstraling.

De dikte van de laminaatvloeren

Ook de diktes van de diverse laminaatvloeren verschillen enorm. De dikte van een vloer varieert gemiddeld tussen de 6 – 14 millimeter. De keuze voor een bepaalde dikte wordt bepaald door de intensiteit van het gebruik van de vloer. Zo leg je bijvoorbeeld best een dunne vloer in ruimtes die je niet vaak gebruikt. Deze vloeren vind je vaak in een zolderkamer of in een opbergruimte terug. De dikke vloeren zijn dan weer ideaal voor drukke ruimtes. Voor een slaapkamer heb je een vloer van minstens zeven millimeter nodig, terwijl je in de woonkamer of de keuken zelfs vloeren van minimaal acht millimeter moet plaatsen.

Hoe moet je de laminaatvloer leggen?

Een laminaatvloer kan op twee verschillende manieren gelegd worden. Een groot deel van de vloeren moet aan de ondergrond verlijmd worden. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat deze ondergrond volledig gelegaliseerd is, zodat er geen onregelmatigheden ontstaan. Een laminaatvloer verlijmen is niet eenvoudig. Je laat deze klus dan ook best aan professionals over.

Tegenwoordig worden er steeds meer laminaatvloeren met een handig kliksysteem uitgebracht. Een mooi voorbeeld is Quick Step laminaat. De laminaatvloeren van Quickstep beschikken over het revolutionaire Uniclic systeem waarmee je de planken eenvoudig met elkaar kan verbinden. Je kan deze vloeren dan ook zonder problemen zelf leggen.

Kijk goed naar de kwaliteit van de vloer

Het is ten slotte natuurlijk belangrijk dat je voor een vloer van de allerbeste kwaliteit kiest. Laminaat kopen doe je daarom steeds best bij een specialist zoals Mijnvloeropmaat.nl. Mijnvloeropmaat.nl is een ervaren bedrijf dat over een zeer ruim assortiment aan laminaatvloeren van topmerken beschikt. Ze verkopen de vloeren tegen de beste prijs en ze bieden zelfs een legservice aan. Bovendien staan hun specialisten je graag met professioneel advies bij, zodat je een vloer uitkiest die aan al je voorwaarden en eisen voldoet.

https://mijnvloeropmaat.nl/categorie/laminaat/