Vloeren Magazine
Image default
Isolatie

Is zolderisolatie een goede keuze?

Warmte stijgt op. Als je zolder niet goed geïsoleerd is, gaat deze warmte verloren. Om flink te besparen op de energierekening is het slim om te kiezen voor zolderisolatie. In deze blog leg ik alles uit over zolder isolatie, zodat jij weet of het de juiste keuze is.

Soorten zolderisolatie

Zolder isolatie kan door het isoleren van het dak óf door het isoleren van de zoldervloer. Wanneer je de zolder alleen gebruikt voor opslag is het voldoende om alleen de zoldervloer te isoleren. Wanneer je de zolder als leefruimte gebruikt, dan raad ik dakisolatie aan. Als je zolder ook je slaapkamer is, raad ik beiden aan. Zo heb je optimaal resultaat en kun zowel in de winter als in de zomer aangenaam slapen.

Isolatiematerialen

Voor zolderisolatie kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Bijvoorbeeld minerale wol, isolatiefolie of een soort purschuim. Als er ruimte tussen de vloerbalken zit, wordt deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal. Bij een massieve vloer wordt de isolatie boven op de vloer aangebracht.

Waarom is het een goede keuze?

Maar liefst 25 tot 30 procent van de energie kan via het dak verloren gaan. Om dit te voorkomen is zolderisolatie dé perfecte oplossing. Isolatie is een investering, maar door subsidies en premies zeer interessant. Daarnaast zie je deze besparing elk jaar terug op je energierekening. Ook stijgt de waarde van je woning dankzij isolatie. Daarnaast zul je meer comfort ervaren op de zolder. In de winter aangenaam warm en in de zomer lekker koel.

Kortom, waar wacht je op?

Isolatie moet wel correct uitgevoerd worden, daarom zou ik het aanraden een isolatiebedrijf in te schakelen. Bijvoorbeeld Alpine Isolatie, zij geven je het juiste advies voor jóúw situatie.