Vloeren Magazine
Image default
Tegels

Hoe Belgisch Hardsteen aan zijn naam komt en waarom je deze tegels beslist in je interieur wilt.

Belgisch hardsteen, ook wel bekend als Arduin, is een kalksteen met een rijke geschiedenis en een nog rijker karakter. Deze natuursteen, die al eeuwen in België wordt gewonnen, is niet alleen beroemd om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid, maar ook om de unieke, diepblauwe kleur. In deze blog duiken we in de oorsprong van de naam ‘Belgisch hardsteen’ en ontdekken we waarom deze prachtige steen een perfecte keuze is voor jouw interieur.

De Oorsprong van de Naam

De naam ‘Belgisch hardsteen’ verwijst naar de herkomst van deze natuursteen. Gewonnen in de Belgische Ardennen, staat deze steen bekend om zijn hardheid en slijtvastheid, wat hem een ideaal materiaal maakt voor zowel binnen- als buitengebruik. De term ‘hardsteen’ duidt op de dichtheid en de hardheid van de steen, waardoor hij uitermate geschikt is voor hoge belasting en veelvuldig gebruik.

Waarom Belgisch Hardsteen in Je Interieur?

  1. Duurzaamheid en onderhoud: Hardsteen is uiterst bestendig tegen slijtage en weersinvloeden, ideaal voor zowel binnen als buiten. Belgisch hardsteen gezoet is eenvoudig te onderhouden: regelmatig dweilen met een geschikt schoonmaakmiddel houdt de steen mooi.
  2. Uniek karakter: Elke tegel is uniek, met eigen natuurlijke tinten en fossiele insluitingen. Met zijn diepe, natuurlijke tinten voegt Belgisch hardsteen een element van natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte.
  3. Veelzijdigheid: Of je nu kiest voor een Belgisch hardsteen vloer, aanrechtblad of zelfs een wandbekleding, deze steen is verrassend veelzijdig. Hij kan gezoet, geschuurd of op een andere manier afgewerkt worden om aan diverse designvoorkeuren te voldoen.

Ontdek Meer Over Belgisch Hardsteen

Wil je meer weten over de prachtige Belgisch hardsteen en wil je zien hoe dit in jouw huis zou kunnen staan? Bezoek dan onze uitgebreide Belgisch hardsteen collectie en laat je inspireren door de natuurlijke schoonheid van deze bijzondere steensoort.