Vloeren Magazine
Image default
Isolatie

Het isoleren van je oude huis

Huizen vanaf de jaren 30 tot de jaren 90 van de vorige eeuw hebben vaak geen goede isolatie. Dit kan zorgen voor verschillende problemen. Vochtige muren is een veel voorkomend probleem wat vaak wordt veroorzaakt door een slecht geisoleerde woning. Vocht kan zich gaan ophopen in de spouw en dit wordt bij de binnenmuren merkbaar. Verder komt het vaak voor dat oude en slecht geisoleerde huizen erg gehorig zijn. Meegenieten met gesprekken en nachtelijke avontuurtjes van de buren is geen uitzondering voor oude rijtjes woningen. Daarnaast komt het regelmatig voor dat er veel warmte verloren gaat bij slecht geisoleerde woningen. Voor eigenaren van oude woningen is het daarom erg interessant om toch na te gaan denken aan vloerisolatie, spouwmuurisolatie, plafondisolatie of dakisolatie. Niet alleen wordt daarom het wooncomfort verhoogd, maar bespaar je flink op je energierekening en wordt de woning aanzienlijk meer waard.

 Ik leg je graag in deze blog uit wat de voordelen zijn van plafondisolatie.

Plafond isolatie is een simpele oplossing met grote voordelen:

  • Behouden van warmte

Warmte stijgt. Als je plafond of dak niet goed geïsoleerd is, kan deze warmte gemakkelijk je huis verlaten. Dit is jammer van de gestookte warmte en energie. Door te kiezen voor het isoleren van je plafond of dak blijft deze warmte ín huis en bespaar je flink op je gemaakte energiekosten. Daarnaast draag je ook bij aan het milieu. Wat momenteel een vaak besproken onderwerp is.

  • Vermindering van geluid

Zoals in net al aangegeven, zorgt isolatie voor demping van geluid. Zo heb je geen last meer van mensen die op de bovenverdieping lopen en wordt het wooncomfort verhoogd.

  • Snel en gemakkelijk

Plafond isolatie is een simpele oplossing. Gemakkelijk aan te brengen en het levert meteen rendement op. Het is een efficiënte manier om uw wooncomfort te vergroten én uw energiekosten te verlagen.

Wat zijn mijn opties?

Bij plafondisolatie wordt de holle ruimte tussen de vloer en het onderliggend plafond gevuld met isolatiemateriaal. Het werkt vrijwel hetzelfde als spouwmuurisolatie, maar dan voor het plafond. Daarnaast kun je kiezen om het dak te isoleren, of de vloer te isoleren op zolder . Er zijn verschillende geschikte isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden voor isolatie. Welke materialen het beste zijn voor jóúw woning kun je het beste ontdekken bij een isolatiebedrijf. Gespecialiseerde isolateurs kunnen goed inschatten welk materiaal zorgt voor het beste rendement.