Vloeren Magazine
Image default
Vloeren Algemeen

De juiste vloer voor in de badkamer

Sta je op het punt om een nieuwe badkamer uit te zoeken, dan zijn er een aantal punten waar je veel aandacht aan moet besteden voordat je de juiste keuzes kunt maken. Denk allereerst goed na over de vloer in je badkamer. Wil je bijvoorbeeld de kans op lekkage zo klein mogelijk houden? Kies dan voor een grote vloertegel. Hierbij zijn er minder voegen, waardoor de kans op een lekkage kleiner zal zijn dan bij kleine tegels. Kijk voor het grootste aanbod in badkamertegels en alle toebehoren van wastafels tot spiegels voor in de badkamer eens in de webshop van Badkamerplanet.nl. Zo krijg je een goed beeld van wat er allemaal op de markt is en welke badkamerstijl het beste bij jou past!

Keramische tegels

Keramische tegels zijn een goede keuze voor in de badkamer. Deze bieden namelijk een aantal voordelen. Zo is een keramische tegel enorm duurzaam en zal decennia mee gaan. Ook kun je keramische vloertegels gemakkelijk zelf leggen zonder hiervoor een professionele tegelaar in te schakelen, wat de aanschaf ook weer goedkoper maakt. Een keramische tegel is daarnaast ook decoratief. Deze tegels zijn in veel verschillende kleuren, formaten en patronen te krijgen. Tot slot zijn deze tegels ook nog eens enorm hygiënisch. Vuil maakt bij keramische tegels namelijk geen kans, want vuil kan niet in dit materiaal trekken. Hierdoor zijn de tegels ook eenvoudig te reinigen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor de badkamer!

Verschillende stijlen

Welke stijl badkamervloer het beste bij jou past, hangt uiteraard af van je smaak. Ga je voor strak en modern, industrieel of past de landelijke look meer bij jou? Bij de rustieke landelijke stijlen passen kleinere tegels erg goed. Bij een moderne badkamer kun je juist weer voor grote vloertegels met zo min mogelijk voegen kiezen. Ga je voor industrieel, dan zijn de gerectificeerde metal of betonlook vloertegels juist weer een goede keuze.

Moderne badkamer vloer

Een moderne badkamer vloer is vaak gemaakt van materialen die waterbestendig, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Populaire materialen zijn tegels, natuursteen, vinyl en rubber. De vloer kan een verfijnde uitstraling hebben door het gebruik van verschillende texturen, kleuren en patronen. Veel moderne badkamers hebben ook vloerverwarming voor extra comfort en bescherming tegen koude voeten. In sommige gevallen kunnen de vloertegels ook antislip zijn voor extra veiligheid in natte omgevingen. Kortom, een moderne badkamer vloer is niet alleen praktisch, maar ook een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp.

Industriële badkamer vloer

Een industriële badkamervloer heeft een stoere en robuuste uitstraling, die past bij het industriële interieur ontwerpstijl. Het gebruik van materialen zoals beton, staal en hout creëren een robuuste en ongepolijste look. De vloer kan bijvoorbeeld zijn gemaakt van gepolijst beton, wat waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken is. In een industriële badkamer is het ook mogelijk om elementen van de vloer te integreren in de inrichting, zoals het gebruik van staalplaten als regaal, of een houten wand achter het bad. Hierdoor wordt de badkamer een unieke ruimte in industriële stijl.

Ga voor een mediterrane sfeer

Hou je van kleurrijke en mooie patroontegels? Kijk dan eens naar Marokkaanse of Portugese tegels. Ook als je vloer maar een klein oppervlakte heeft kun je met deze prachtige tegels al een waanzinnig effect in je badkamer creëren. Voor welke badkamervloer kies jij?

 

https://www.badkamerplanet.nl/