Vloeren Magazine
Image default
Accessoires

Creëer een exotische sfeer in je tuin met onderstaande tips!

Op zoek naar ideeën om een tropische tuin in te richten? Hoogstwaarschijnlijk heb je dan al gemerkt dat dit nogal een uitdaging kan zijn. Naast het feit dat je soms niet weet waar je moet beginnen, maakt het Nederlandse klimaat het ook niet veel makkelijker. Daarom geven we je in dit blog een aantal tips die je helpen bij het creëren van een exotische sfeer in je tuin. 

Combineer een tropische vloer met de juiste schutting 

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste vloer te kiezen voor je tuin. Een tropische vloer is namelijk een prachtige aanvulling op je tuin. Vooral wanneer je deze combineert met de juiste schutting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bamboe schutting. De warmte tinten en opvallende patronen van een tropische vloer zorgen voor een exotische en uitnodigende sfeer. 

Waarom bamboe? 

Waarom je voor bamboe kiest? Bamboe staat namelijk bekend om zijn snelle groei en volhardendheid. Bamboe past daarom helemaal perfect tussen de tropische tuin! Vooral de verschillende Fargesia rassen zijn geschikt voor je tuin. 

Veel planten 

Wanneer je een exotische en tropische uitstraling wilt creëren, hoef je in ieder geval niet te besparen op het aantal tropische planten. Gooi je tuin lekker vol met palmbomen of plaats een bananenboom. Garantie op bananen? Die heb je misschien niet, maar een mooi bladerdak kan je zeker wel verwachten. En als je dan toch bezig bent, plaats ook een aantal tropische kamerplanten in je interieur zodat het een geheel wordt. 

De juiste loungeset 

Daarnaast wil je natuurlijk de luxe uitstraling niet vergeten. Plaats daarom een loungeset op een mooie plek in je tuin. Zorg er wel voor dat je een loungeset koopt van hetzelfde materiaal als je schutting, namelijk bamboe. Dit zorgt niet alleen voor een hele luxe en exotische uitstraling, maar ook voor comfort. Want laten we even eerlijk zijn, er is toch niets beter dan na een lange werkdag jezelf even heerlijk op de loungebank neer te gooien? 

Plaats een parasol 

Een leuke parasol is essentieel voor het tropische en exotische gevoel in je tuin. Kies daarom voor een exemplaar van riet, om de look helemaal af te maken. Zo kun je lekker op je ligstoel plaatsnemen met een heerlijk drankje in je hand. 

Dus houd jij rekening met deze bovenstaande tips? Dan hoef je in de zomer niet meer op vakantie naar Ibiza, want dan breng je ibiza gewoon lekker naar je tuin toe!