Vloeren Magazine
Image default
Vloeren Algemeen

3 kenmerken van een goede vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis? Er zijn veel verschillende opties om uit te kiezen. Je wilt investeren in een vloer die lang meegaat, dus het is belangrijk om te weten wat een goede vloer is. Een van de meest populaire vloeren tegenwoordig is de laminaat grijs eiken. Deze vloer vinden wij persoonlijk prachtig in elke ruimte! Maar wat maakt een vloer goed? Er zijn een aantal kenmerken die je moet weten. Lees er hier meer over!

Het biedt comfort

Een goede vloer van Roobol biedt comfort onder je voeten. Je wilt een vloer hebben die zowel zacht als warm aanvoelt. Vinyl vloeren hebben deze eigenschappen. Ben je op zoek naar extra comfort? Je kunt vinyl vloeren combineren met vloerverwarming en koeling. Dit zijn een van de meest comfortabele vloeren om te hebben. Ze zijn zacht, warm, reduceren contactgeluid en je kunt ze combineren met vloerverwarming. Wat wil je nog meer? Daarnaast zijn ze relatief eenvoudig te installeren en vergen ze niet veel onderhoud. Deze vloeren zijn niet alleen geschikt voor de woonkamer, maar ook voor kamers die vochtig kunnen worden, zoals de badkamer.

De vloer vermindert ruis

Geluidsoverlast kan een serieus probleem zijn in onze samenleving. Het is aangetoond dat het van invloed is op slaap, leren en geheugen. Als je gevoelig bent voor geluid of gewoon het geluid in je huis wilt verminderen, zijn vinyl vloeren de juiste keuze. Deze vloeren hebben namelijk een geluiddempend effect, en zijn ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast komen deze vloeren in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor visgraat, terrazzo of beton. Keuze genoeg dus!

Denk aan de isolatie

Koel beton versus warm hout. Hoe een vloer zowel onder de voeten als in zijn omgeving aanvoelt, kan uw beslissing om voor een bepaalde vloer te gaan, maken of breken. In de slaapkamer wil je dat de vloer je de warmte biedt waar het het meest nodig is tijdens de koude wintermaanden.

Hardhouten vloeren zijn nog steeds de vloer die het warmst blijft in goed geïsoleerde huizen, maar als je kiest voor tegels en ineenkrimpt bij de gedachte om ze in de winter met je blote voeten aan te raken, kun je vloerverwarming installeren of losse vloerkleden leggen in gebieden waar je het meest waarschijnlijk op blote voeten loopt.

Om een ​​gezonde omgeving te creëren

De vloer in je huis mag geen giftige chemicaliën bevatten. Het mag ook niet gemaakt zijn van materialen die giftige chemicaliën afstoten, zoals lijm. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met het fabricageproces bij het kiezen van vloermaterialen. Als je je zorgen maakt over de milieu impact van een bepaald type vloer, vraag dan aan de verkoper of zij documentatie kunnen verstrekken over testresultaten en certificeringen voor elk product dat ze verkopen.